sábado, 16 de abril de 2011

El dibuix tècnic

Ens cal representar els objectes

Fixa’t en aquest dibuix.




Saps què és? Sembla un cotxe. Però, vist del davant o del darrere? Aquesta altra imatge et traurà de dubtes.


Les dues imatges representen el mateix objecte, vist des de diferents angles. Fixa’t ara en aquestes altres imatges.


Ara de ben segur que ja et pots fer una idea de com és el cotxe, tot i això encara et faltaria una vista des del darrere i fins i tot una altra des de dalt.

Una de les necessitats humanes més importants és la de comunicar-se, per la qual cosa els humans vàrem desenvolupar el llenguatge oral. Tanmateix aquest tipus de llenguatge és insuficient per transmetre certes característiques dels objectes, com és ara la forma. Per això, molt aviat va néixer el llenguatge gràfic. Recordes haver vist alguna imatge de pintures rupestres? 

El llenguatge gràfic ens permet representar imatges en un suport adequat. Inclou dibuixos, fotografies, esquemes, etc. De dibuixos, en podem distingir dos tipus, segons el que pretenem en realitzar-lo: el dibuix tècnic i el dibuix artístic. El dibuix tècnic és aquell que pretén transmetre característiques de l’objecte amb la màxima precisió, per tal que l’observador se’n pugui fer una idea clara i precisa de com és l’objecte o la imatge representada. El dibuix artístic, al contrari, pretén crear sensacions  en l’observador. És per això que el dibuix tècnic ha de complir tota una sèrie de normes de les quals el dibuix artístic es veu alliberat.

El dibuix tècnic és el sistema que utilitzem per transmetre algunes característiques dels objectes, com la forma, la textura, el color, les dimensions, etc. per tal que la persona que observi el dibuix se’n pugui fer una idea clara. Per això cal seguir una sèrie de normes que han de ser conegudes tant per qui fa el dibuix com per qui l’ha d’interpretar.

Per la realització de dibuixos en 3D podeu fer servir el següent programari: Sketchup 8

No hay comentarios:

Publicar un comentario